Verenigd Koninkrijk: De Tower of London verkennen

Verenigd Koninkrijk: De Tower of London verkennen.

Als je denkt aan het Verenigd Koninkrijk, dan denk je waarschijnlijk aan de Tower of London. Dit historische monument is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Londen en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Maar wat maakt de Tower of London zo bijzonder en waarom is het een must-see tijdens je bezoek aan Londen?

De Tower of London is een van de meest bezochte historische monumenten van het Verenigd Koninkrijk. Het is een indrukwekkend kasteel dat meer dan 900 jaar geschiedenis herbergt en verschillende belangrijke functies heeft gehad, van koninklijk paleis tot gevangenis. Er is veel te ontdekken en te verkennen in de Tower of London, van de beroemde kroonjuwelen tot de historische gevangenistoren.

Belangrijkste Punten:

 • De Tower of London is een van de meest bezochte historische monumenten van het Verenigd Koninkrijk
 • Het verkennen van de Tower of London biedt bezoekers een unieke en onvergetelijke ervaring
 • Er is veel te ontdekken in de Tower of London, waaronder de beroemde kroonjuwelen en historische gevangenistorens
 • Een bezoek aan de Tower of London mag niet ontbreken op je lijst van Engelse bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Londen: Een rondleiding door de Tower of London

De Tower of London is een van de meest iconische en historische gebouwen in Londen, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot bijna 1000 jaar geleden. Tijdens een bezoek aan deze bezienswaardigheid kun je deelnemen aan een rondleiding en de verschillende bezienswaardigheden verkennen.

Rondleiding Tower of London

Wanneer je de Tower of London bezoekt, is een rondleiding een geweldige manier om de rijke geschiedenis en bezienswaardigheden van dit monument te ontdekken. De rondleiding neemt je mee door het complex en biedt inzicht in de fascinerende geschiedenis van dit gebouw.

Tijdens de rondleiding leer je meer over de kroonjuwelen, waarvan sommige meer dan 500 jaar oud zijn en nog steeds in gebruik zijn voor ceremoniële gelegenheden. Je kunt ook een bezoek brengen aan de beroemde raven van de Tower, die volgens de legende het fort en het koninkrijk zullen beschermen zolang ze er blijven.

Bezoek Tower of London

Naast de rondleiding zijn er nog veel andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken in de Tower of London. Je kunt een bezoek brengen aan de historische gevangenis en de verhalen horen van enkele van de beroemdste gevangenen die hier ooit hebben vastgezeten. Bezoek ook de White Tower, het oudste gedeelte van het complex (gebouwd in de jaren 1070), en bewonder het prachtige uitzicht vanaf de muurwandelingen.

bezoek Tower of London

“De Tower of London is zonder twijfel een must-see bezienswaardigheid in Londen en biedt een fascinerende blik op de geschiedenis en cultuur van het Verenigd Koninkrijk.”

Praktische informatie

De Tower of London is gemakkelijk te bereiken met de metro of de bus. Het is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.30 uur (met uitzondering van 24-26 december en 1 januari). Tickets voor een rondleiding kunnen vooraf online worden gereserveerd, maar ook ter plaatse worden gekocht.

 • Adres: Tower of London, Londen EC3N 4AB
 • Telefoonnummer: +44 20 3166 6000
 • Website: https://www.hrp.org.uk/tower-of-london/

Een bezoek aan de Tower of London is een geweldige manier om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van het Verenigd Koninkrijk, en het biedt een unieke en onvergetelijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Mis het niet tijdens je volgende reis naar Londen!

Geschiedenis van de Tower of London: Een reis door de tijd

De Tower of London is een van de meest historische monumenten in Londen en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot bijna duizend jaar geleden. Het is een van de meest iconische Engelse bezienswaardigheden en heeft vele historische gebeurtenissen meegemaakt.

Oorspronkelijk gebouwd als een fort in 1078, werd de Tower of London later uitgebreid tot een koninklijk paleis, een arsenaal en een gevangenis. Het was getuige van vele belangrijke historische momenten, zoals de executie van Anne Boleyn, de gevangenschap van Elizabeth I en de moord op de prinsen in de Tower.

Een van de meest fascinerende aspecten van de geschiedenis van de Tower of London zijn de legendes en mythen die eromheen hangen. Een van de meest bekende legende is die van de raven die de Tower bewaken. Volgens de legende zal de Tower en het koninkrijk ten onder gaan als de raven er ooit uit zouden verdwijnen.

geschiedenis tower of london

Een ander belangrijk aspect van de geschiedenis van de Tower of London is de rol die het heeft gespeeld in de verdediging van Londen. De locatie aan de rivier de Theems maakte het een belangrijk verdedigingsbolwerk voor de stad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Tower gebruikt als opslagplaats voor de Britse kroonjuwelen om ze te beschermen tegen luchtaanvallen.

Andere historische monumenten in Londen

Naast de Tower of London zijn er nog vele andere historische monumenten in Londen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele van de meest bekende zijn:

 • Westminster Abbey
 • The British Museum
 • St. Paul’s Cathedral
 • The Houses of Parliament

Elk van deze monumenten heeft een unieke geschiedenis en biedt bezoekers de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de rijke geschiedenis van Londen en het Verenigd Koninkrijk.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring in het Verenigd Koninkrijk, dan is een bezoek aan de Tower of London zeker een aanrader. De historische bezienswaardigheden in Londen zijn overal te vinden, maar de Tower of London is toch wel één van de meest indrukwekkende monumenten.

Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het monument, de architectuur, of gewoon een rondleiding door de kroonjuwelen wilt maken, de Tower of London heeft voor iedereen wat te bieden. Verken deze iconische locatie en ontdek de rijke geschiedenis van Engelse bezienswaardigheden.

Ga op ontdekkingstocht

Een bezoek aan de Tower of London is niet compleet zonder een rondleiding door de verschillende bezienswaardigheden. Maak een virtuele wandeling door de historische gevangenis en leer meer over de beroemde raven die het monument bewaken. Bewonder de prachtige architectuur van de verschillende gebouwen en krijg meer inzicht in de betekenis van deze historische locatie.

Meer historische monumenten in Londen

De stad Londen heeft nog veel meer te bieden dan alleen de Tower of London. Andere historische monumenten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn bijvoorbeeld de Big Ben, Buckingham Palace en de Westminster Abbey. Verken de stad op je eigen tempo en ontdek de vele bezienswaardigheden die Londen rijk is.

Kortom, als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring in het Verenigd Koninkrijk, dan is een bezoek aan de Tower of London een must. Verken de rijke geschiedenis, bewonder de prachtige architectuur en geniet van de adembenemende bezienswaardigheden van Londen. Voeg dit historische monument zeker toe aan je lijst van Engelse bezienswaardigheden en ontdek alles wat het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft.

FAQ

Hoe koop ik tickets voor de Tower of London?

Tickets voor de Tower of London kunnen worden gekocht op de officiële website van de attractie, via tour operators of ter plaatse bij de ingang van de toren. We raden aan om van tevoren online tickets te kopen om wachtrijen te vermijden.

Hoe lang duurt een bezoek aan de Tower of London?

Een gemiddeld bezoek aan de Tower of London duurt ongeveer 2-3 uur. Dit geeft voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden te verkennen, zoals de kroonjuwelen, de White Tower en de gevangenis.

Is fotografie toegestaan in de Tower of London?

Ja, bezoekers mogen foto’s maken in de Tower of London. Fotograferen zonder flits is toegestaan in de meeste gebieden, maar er zijn enkele uitzonderingen waar flitsfotografie niet is toegestaan. Het is belangrijk om respect te tonen voor de regels en andere bezoekers tijdens het fotograferen.